Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че е консолидирал подкрепата за Украйна в

...
Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че е консолидирал подкрепата за Украйна в
Коментари Харесай

Украйна консолидира подкрепата си в Конгреса на САЩ

Украинският министър председател Денис Шмигал съобщи, че е консолидирал поддръжката за Украйна  в Конгреса на Съединени американски щати преди гласуването на пакета за помощ, предава Анадолската организация (АА).

" Преди гласуването на американския пакет за помощ за Украйна, ние консолидираме поддръжката си в Конгреса. "

" Получихме уверения за непоколебима поддръжка ", сподели Шмигал в четвъртък след среща с водача на болшинството в Сената Чък Шумър.

Очаква се Камарата на представителите   за Украйна, Израел и Индо-Тихоокеанския район в събота . Ако бъдат признати, законопроектите ще бъдат изпратени в Сената. Президентът Джо Байдън даде обещание да подпише законопроектите незабавно след утвърждението им.

Шмигал се срещна и с водача на републиканците в Сената Мич Макконъл във Вашингтон.

" Двупартийната поддръжка от Конгреса е извънредно значима за Украйна. Говорихме за потребността на страната ни от оръжия и финансиране. Очакваме пакетът от помощи за Украйна да бъде гласуван допустимо най-скоро ", сподели министър-председателят на X.

Шмигал се срещна и с Хаким Джефрис, водач на демократите в Камарата на представителите на Съединени американски щати, с който обмени отзиви по отношение на военната помощ за Украйна, бюджетната поддръжка и конфискацията на съветски активи.

" Искрено сме признателни за 22,9 милиарда $ директна финансова поддръжка . И изключително за повече от 45 милиарда $ военна помощ. Очакваме мощната поддръжка на Съединените щати да продължи и в бъдеще ", добави Шмигал.

Администрацията на Байдън упорства за приемането на спомагателния пакет за помощ допустимо най-скоро.
 Тръмп пита за какво Европа не дава повече помощ на Украйна
Тръмп пита за какво Европа не дава повече помощ на Украйна

Европа ще би трябвало да удвои темпото си на помощ за оръжия, с цел да размени напълно уговорката на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР